BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, May 19, 2011

xperlu nk berharap pada sesuatu yang blum pasti...~



wink wink...lame rasenye ida xupdate entry terbaru,...sorila pada yg xske coletah ida kat blog ni....xpyahla korang nak bace klu xske...tapi klu boleh bacela dulu...hehe...ok firstly ida ade seminggu kat tatiuc....nak bt ape lagi klu xblaja kan..ops....orang lain da abes tapi sy ttap dengan tugasan saya seorang pelajar....alhamdulillah..baru ni sy dpt reslut praktikal....3.7...sebenarnye ida agak kecewa...sebb ida bertungkus lumus untuk mendapat 4.00...tapi hampeh...tetap xdpt...xtahu la ape yg xkena...mybe tu bukan rezeki ida kot...ida redha walaupon ade sedikit kekecewaan dalam hati ini....ape yg penting kite da USAHA, REDHA, dan TAWAKAL...da mcm tu dpt sepatutnye bersyukur la kan??hmm....xbaek btol...biase la manusia....dpt betis nak peha...ade je slalu xpuas hati or xckup...selalu je nk lebih..aishhh...>.<

ari ni mcm biase...19.05.2011========> segugut...arggghhh...paling terseksa terjadi time tgok wayang, jalan2 gn si ammar, paih, sha...dan bile nak naik bas kul 6 rasenye xleh nak bangun trus...adoi....malas la nk ckp pasal segugut yg xabes2 ni...



dan pada waktu ida dalam bas dpt berita yang kurang menyenangkan n sekaligus mmbuatkan diri ida btol2 kecewa...wanna cry pon ade tapi xperlu kot...sebab semua yang terjadi mesti ade hikmahnye kan???korang tahu pasal ape??pkwe??eh eh...bukanlah !! klu asal sedih je mesti orang ingat gaduk gn pkwe...tpi ida x ok ! ida kecewa n sedih sebb mnde yang hmpir2 jadi pasti tapi akhirnye xpasti....so...ida berhenti berharap..sebb lpas die kol memg berharap sgt2...hepy sesangat....tapi xsemua yang kita impikan jadi btol kan??i hope that....opss...xnak berharap lagi....lagi ida berharap lagi ida kecewa...dhla nak bt cam ne..xde rezeki dan mybe ida xsesuai kot berada di tempat itu...





moral of the story : xperlu nk berharap pada sesuatu yang blum pasti jadi milik kita...kerna bile kite tidak dapat memilikinye, kite akan terus kecewa dan kecewa....

- BYE -





please leave ur coment please..=)

2 comments:

Aisy Naa said...

sbar tau.. mybe ade hkmah la tu.. laen kli rancang la lgi.. n y pnting.. berdoa la byk2 tau.. sbb roomate aku dlu a.k.a Salsabila pernah cakap.. " Camne pown tuhan akn ttap tunai kn doa kita y ikhlas.." Cume cpat nge lambat je tau... so... Enjoy ur day ok yunk... Anggap la.. Ari ni xbole sbb suatu ari 6ti than akn bg y lbih baik dari itu tau... ^_^

Cyg kamooo

s.H Love S.N(Miss PiNk) said...

TQ dear...sayang kamoo keta2...^_^