BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 29, 2011

misteri.





hai sume...ape khabar?sihat?ida xbrape nk sihat la...mcm biase tiap2 bulan...btway ari ni ida nk story baru2 ni ida kerje ari sbtu n ahad...ari ahad ida dtg lewat sikit. dlm kul 11 mcm tu r kot. smpai je kat ofis tetibe je ade bunge n coklat. grace ckp ade oran
g tekan loceng dan letakkan kat dpan pintu. tgok2 belek surat from secret admire to miss eda...memg sahla ida sebb kat ofis tu ida sorg je name ida....xcaye?jom tgok nih~




see? until now ida xtahu gerangan manekah yang bagi ida bunga nih...bunga sume wrne pink...coklat cadbury setabung tapi dh abes mkn..hahaha...tu pon die balut dengan reben pink...dan mamat tu tahu yg ida skekan pink??whatever....walaupon nk tahu sape yg bagi tapi mls difikirkan...xkan nk tgok cctv kat ofis kot?haha k bye sume!




-BYE-





please leave ur coment please..=)

Thursday, November 10, 2011

memenatkan.

ho ho hoi...ape khabar?sihatkah anda sume??hehe. jam 8 mlm baru balik kerje...hari2 mcm ni memg sdap ork??tapi gaji xnaik2..claim pon xbrape nk approve. pokai giler rasenye. student dulu xpokai gni. tapi xpela dh namenye dugaan bekerja. name je bank tapi hampeh. nk bagi duit kat staff pon lmbt. ari ni sale giler VAVI kot sebb tebalkan mke tegur sume org. adoyai. kat kdai mkn lak tu..bagi flyes then promote pasl asb loan ni. nasib baik ade yg nak..tapi mcm biasela. kena menggatal dulu...ckp lembut n mke pnuh dengan senyuman yang paling hipokrit!!xpela asalkan die nk bt asb loan tu dengan ida sebb kena kejar 15 acceptance utk bulan ni...adoyai.kl ni klu xwat mcm2 xleh ke?hujung tahun memg cam tu...asyik nak kutip duit je tapi yang merana nye staff sebb kena PUSH dengan HQ..nasib dpt bos yang memahami..tibe2 lak timbul rase sayang kat cik zaidi nih. hahaha...lpas kerje plak ade nk jupe customer nih...nk promote psl asb loan la..bagitahu si dia kena marah plak. sush btol bile die xpham care kite bekerja cam ne. dh memg kena jupe ramai org nk bt cam ne..tapi bile kite marah die balik trus diam n takut..haa tahu takut wan?ingtkan dh settle boleh la jupe customer lpas balik kerje tapi tibe2 si wan ni kol ckp nk jupe kjap je..die pon dtg ofis..naik kereta die ajk pergi minum kjap..minum ar mcm biase. tapi nmpk die mcm nk melambatkan mase n siap tnye nk jupe customer kat ne...kebtulan kot sebb die baru lpas main golf. so singgah kat ida trus..mybe??then ida ckp r jupe kat taj mesramall...die pom mcm nk ikut jgak...bukan pe...customer tu mcm xnak kot org lain. nk ida je kluar dengan die. xkisah tu sume. dh ajak mmber ida temn pom. tapi die tetap nk ikut.last2 cancel dengan customer tu sebb mcm kebetulan die xangkat kol n blas msj ida...memg ALLLAH nk tnjuk la tu...ade hikmah sumenye tapi lpas sorg customer...mlm esok plak die ajk jupe...layan jela selagi boleh lyn....hahah ~






-BYE-






please leave ur coment please..=)

Sunday, November 6, 2011

kehidupan.

salam sume. hidup ni ibarat roda. kdang2 kite diatas dan kadang2 kite dibawah. ape yg perlu kite lakukan jika sesuatu berlaku dihadapan kite iaitu bersedia menerima ape yang akan berlaku pada diri kita. btway ape yg berlaku ida jadikan pengajaran bt diri ida supaya lebih berhati dalam setiap tindakan mahupon pergaulan. yes i know that ida pon bukannye baik sgt. nakal budak2 remaje tu memg ade r. haha. dh 5 bulan ida kerje. rase mcm kejap je kan. 1 bulan lagi ida kontrak then diserapkan tetap. boleh ke tetap dengan perfomance ida cam ni??berdebar jgak. rasenye perfomance down giler n harapan untuk tetap tu mcm nipis je. tapi harap2 tetapla kan. nak2 plak sekarang ade isu kl cina 2 ekor tu buat hal plak. so mls nk taruh harapan utk kerje lame situ. tapi klu dpt tetap memg syukur sgt2. xleh bayangkan pon ade..baru2 ni lame dh ida x on fb. memg ida dh show relationship ida n wan kat fb. then tibe2 ingat ex dulu. syeikh hakkem tu. tgok la fb die, tgok2 die dh xfriends dengaan ida. ida xtahu la die nak marah dengan ida pasl ape or die memg benci sangat2 kat ida smpai xnak berhubung trus melalui fb. baru ni ok jep chat. bukan sedih tapi trkejut gak die unfriend dengan ida. baik block je trus ida. abes crite kan? crite pasl wan. die nak masuk minang tahun dpan. sediakah ida??mle2 die nk masuk merisik bulan lepas tapi ida ckp xsedia lagi. lagipon umor ida muda lagi. die pon ckp die nak merisik ida then trus tunang. tapi die xnak tunang lame2. ckup r tunang utk 2-3 bulan je. pape pon klu dh jodoh xkemane kan??tu yg ida pgang selama ni. berharap yang die akan kawen dengan kite xmgkin lah. cme kite bersiap sedi dengan ape je berlaku. syg tu memg syg tapi harapan tu xde r smpai 100%..bercakpa psl blaja tibe2 teringin jgak nk smbung blaja tahun dpan. ape salahnye kan??klu kerje ni dh xde harapan la dengan ida ni. k la dh lewat mlm. rase mengantok plak. lain kli sembang balik eh?? good nite sume!











-BYE- o_0-


please leave ur coment please..=)

Monday, October 17, 2011

kete kete n kete !!

hye sume...ape khabar?sihatkah anda sume??hehe..lame kite xbersua disini kan..maklumlah...dulu student...ade mase jgak nk pot pet dlm nih...tapi skrg dh kerje n padat dengan bermacam aktiviti xde mase plak sy nk update blog nih...btway sebenarnye brk nk citer tentg ape yg berlaku pada diri ida nih..xkire dlm kerje ke, kawan ke mahupon kekasih...macam2 ida lalui hidup di sini...bukan xprnh nak berjauhan dari family tapi dh memg adatnye nk bezakan mane yang kerje dan peribadi..be professional la k..duit duit n duit...even gaji ida xdela besar sgt...dan sepatutnye memg ckup utk menyara diri ida nih...bukan sepatutnye tapi memg patut ckup pon...tapi ida xckup2 jgak...aissshh memboros ke??rasenye xde la boros sgt...nak ckp shoping xde shoping mane...nk ckp enjoy,xde la enjoy mane...xtahu ke mane duit tu pergi...tapi setipa org dlm ofis ni dh start beli kereta...tapi ida??xprnh pkir pon..sebb dh gne kete yg akak punye...sebb tu mls nk pkir lagi...jeles tu memg jeles la...lesen da ade tapi xleh bwk kete lagi knape ea?mybe sebb xbiase bawak kot kan..xpe xpe..lame2 mesti ok punye...


kekasih?org nk bercinta ida nk bercinta...sebelum ni korang sume dh tahu ida ade pkwe..namenye wan...tapi ptus baru ni disebabkan ade masalah la sikit...tup tup die cari ida balik...dn jnji xkan bt bnde tu lagi...xpe..ida pon bagi pluang ka die..tapi kali ni ida btol2 terkejut sebb die btol2 brubah...a to z die jage ida kat sni...dulu die xprnh care hal ida..tapi skrg memg berbeza...tapi ida try je...klu dh jodoh xkemane kan...biarlah jodoh kami ade...sebb mls dh nk bercinta...dn dalam mase yg same ida rase bersalah sebb ida telah mengahn curkan harapan seorang yg ingin mendapatkan cinta ida...bukan ida jual mahal...ida bukannye cantik pon...sikit pon x...dn nk dibandingkan ida dengan org lain memg byk lagi ar yg comel2 dari ida..die senior mase ida blaja dulu...xsangka gak..ida kluar je gn die..last2 die serius dengan ida..tapi satu ida takut...takut tersalah plih...oh ckuplah bercinta...xnak dh bercinta lagi...biar menuju ke alam tut tut...hehe

k la smpai di sini saja idaupdate blog nih...ni time kerje tapi ida monteng lak bt blog nih...bye sume..


-bye-



please leave ur coment please..=)

Wednesday, September 21, 2011

di tati yang membosankan...tapi ape nk bt...dh namenye kerje kan..tapi tati ni ade beribu or berjuta byk kenangan..tetibe jerk sedey..~~:(


please leave ur coment please..=)

Thursday, September 15, 2011

perlu ke kurang ajar?


assalamualaikum n ape khabar sume?hope sihat walafiat hendakNYA. today is thursday. esok cuti. cuti satu malaysia. ari ni mcm biase. of course la kerje. lpas kena tgur di bos pasl geng2 kitaorang mcm mls nak kerje. start for today. kitaorang jalan bt sale. cari customer n semalam xmasuk ofis sebb merajuk dengan bos. HAHA. ahh lantak la. asalkan die tahu yang kite pon ade perasaan. xperlu kot nk tgur cam tu. btway ari ni mcm biase. eh silap. bukan mcm biase. bangun then merempit la g kawasan perumahan. sebenarnye sepanjang kerje cimb bank ni, ni la first ida bt kerje yang pnas dan memenatkan. pergi kawasan perumahan denagn high heels. sebb ida xtahu akan bt cam ni. then ida xtahu akan jalan jauh giler. abes melecet kaki ni disebabkan high heels n high heel tu rosak truk giler. so cam ne?dh la high heels kesayangan. adoih. nk bt cam ne. memg nak abeskan duit la tu. HAHA. bukan boros tapi tu satu keperluan kan kan? ari ni dlm pkul 4 masuk ofis.




sy sesat dlm bndr kuantan sebb bwk motor terlebih laju. haha. sepatutnye follow sara tapi sy terlebih jalan plak. hehe lpas tu sy trus balik umah then masuk ofis dlm pkul 4. buat2 sbuk sebb saya memg nk nmpk sbuk kat ofis. bukan sy je tapi geng2 sy la. 5 orang. then lpas tu en. zaidi pom masuk la. semalam sy xmasuk ofis. tgok2 dapir kat ofis da ade separated tau. xleh blah sebb siap ade name dioarang agi. sape lagi klu x budak2 loan. then panas r jgak hati ni kan. tapi kate orang think positive. ko dengan hal ko. aku dengan hal aku. asalkan ko x tabur pasir dlm periuk nasi aku. bukan ko pon byr gaji aku kan?lpas tu ida pom photostat la flyies for asb. byk la kan. dlm 300 keping. tapo ttgh photostat tu ade plak minah ni. " ida boleh stop x??nak photostat kjap. " sy pon angguk jela. bukan sikit diaorang photostat tapi byk kot. ish denagn pnuh sabar sy menunggu. then die siap ida pon sambung la lagi. tibe2 ade plak sorg ni. ida stop kjap. nk photostat. dalm hati " aiii...tggu ko aku balik lewat xpe. " time tu pkul 6. nak balik dow. tapi xpe. hormat la. ok. gne la. still sabar lagi. then bile die sipa photostat xbagitahu pom kat ida balik. sakitnye hati ni. last2 ida sound je. dh siap tapi xbagitahu. ingt ko sorg ke nak balik?org lain pom nak balik jgak !tapi xtahu la die dengar ke x. lpas tu ida truskan tugas photostat tu. then dtg plak minah ni. die nk photostat jgak. ida pom ambik kertas nk smbung die pon ckp errk.. ida nk photostat ke?kak A** nk gne jap. 3 keping je. tapi jap agi la. ida pom denagn mke marah jawab " dhtu cam ne?nk tggu kak A** dulu ke cam ne?smpai pagi esok baru boleh balik cam n.. " kebetulan cik zaidi kluar..die ponm tgur ida knape mcm masam je mke?then ida jawab letih je. lpas tu die tanye lagiida pon jawab ade problem dengan budak loan. but not me la answer. sara yang jawab. mase ida ckp kuarang ajar kat kak A** tu cik zaidi ade. die terpegun kot tgok ida sound gtu. lpas tu ida pom rase bersalah n trus je ckp lembut dengan kak..ops. bile nak marah mcm2 pon boleh jadi. dengan kerjenye. kakinye sakit. dtg ofis dengan jeans n selipar jepun. mane ade otok. haha.

sakit hati bile ida menerima panggilan dari my mum la. die ckp k.yeni xlepas lagi ida bwk kete g kuantan. makk aii.. dhtu bile nk lepasnye?aishh..xpela gtu. wait n see jela. ingtkan pesta konvo nnti nk pergi gn kete tapi trpkse pergi gn motor jela. but my mum plak bisng. ikutkan hati memg mls nk g tapi dh kerje. start ari rabu, khamis n jumaat bke booth kat sane. adoih. malu pom ade gop tapi nk wat cam ne dh kerje kan. k la smpai disini saje la ida nk story mory sebb da pent menulis kot. lagipon hari dh mlm. good nite sume.




-BYE-





please leave ur coment please..=)

Sunday, September 4, 2011

ok. ok enough.

hai sume. rasenye masih tidak terlambat la ida nk ucapkan selamat ari raye pada sume kawan2 maaf zahir dan batin. ari ni dh genap raye ke 6 ok. tapi esok dh start kerje. disebabkan esok dh srat kerje so semalam ida dh balik kuantan. sebb esok nk prepared naik KL utk meeting yang ape entah dengan HQ..ari ni duk umah bosan yang amat2 bosan la...xtahu nk bt ape..so ida kemas umah, basuh baju n tidor...then tgh syok2 tidor tepon cel plak berbunyi. nombor xkenal. so ida angkat la. hello ni sape? nk berkenalan plak. tibe2 tgh tnye sape rase mcm kenal je suare empunye bdan tu. aishh.. mcm suare bos ida. en. zaidi..die kol ida nk ajk kluar. die terkejut sebb ida dh balik kuantan semalam. biasenye ida kan slalu balik lewat dtg sni. bukan ape xnak tergopoh2 la nnti kan. ape taknye. esok dh nk g kl..preparation xprepared pon lagi. nak2 tentang product knowledge. btway bile ida tnye psl tunang die. die ckp dh clash n kali ni memeg btol2 clash. erkk...terkejut jgak sebb ingtkan selama ni die main2 je dengan ida. ckp ske n nak masuk minang la. last2 dh jadi cam ni makin mendebar pon ade. ok. die memg ok. kerje ok. nice pe. tapi hati ida ni yang x ok. sori bos. sy hormat kamoo sebagai bos je. tak lebih n tak kurang dari tu. bukan ape. ida cube nk blaja menghargai org yang lebih sygkan ida. mcm skrang. encik ahmad syazwan. die try mcm2 kat ida. so xkan ida nk lepaskan yang tu n ambik yang ni kan? memg klu bab future dengan die sush sikit. budak baru blaja nk kerje sendiri kan. tapi ok what. sekurang2nye die usaha. dan ida xnak mcm dulu. ida yang lebih2 mcm mudah terima. effectnye smpai skrg die tetap dihati ida. tapi skrang mcm dh pudar2. mybe sebab ida cuba sygkan wan kan? ok la. smpai di sini sajelah ida nk story mory. gmbr raye xde mood lagi nk upload. nnti la eh?



-BYE -








please leave ur coment please..=)

Sunday, August 28, 2011

raya oh raya.

ho hoi sume. haii..selamat ari raye..tup tap...dh sbulan kite pose..mcm sekejap giler kan..tgok2 dh nk raye. mybe xterase sebb arwah nenek dh tak de. so, nk raye pon mcm xde semangat. memg raye sume org hepy. tapi nk bt cam ne. biasenye hari raye mesti org sume nk balik kmpung kan. mncm ida seperti tahun2 lepas. tahun2 lepas memg selalu balik kmpung. tapi bile nenek dh xde. xgune kot nak balik kmpung lagi. tambahan pula bile rumah pusaka arwah nenek dh diambil alih oleh menantu cucu yang langsung xde kena mengena dengan family kitaorang. btway ida mls nk pnjg2 kan crite psl die. bt pe nk buruk2 kan orang kan?so nk balik kmpung cam ne. dh xde kmpung pon. aishh semalam lpas teraweh sebak giler. sebb teringat n rindu giler kat arwah nenek. biase klu balik kmpung nenek sentiase sediakan juadah hhari raye yang best sesangt..rindu sangat2 nk jamah juadah arwah. tapi apekan daya..daripadaNYA kite datang dan kepadaNYA kita kembali..raye tahun ni byk giler duit abes. gaji masuk 26hb baru ni..xsempat nk shoping raye kat kuantan sebb ade big problem time gaji masuk. adoihh. mybe dugaan bulan ramadhan kan. so redha jela..ingatkan petg dh setle problem tu tapi bile dh setle problem tu, dtg plak problem lain. aisshh..dugaan ari tu memg terlalu berat utk ida mentionkan kat sni...1 hari dlm 3 mslh serentak. so memeg setle mslh n xsempat nk shoping kat kuantan pom. btway mlm tu ida nk shoping kat kuantan then jalan jem giler. so smpai kat complex pon ade 1 jam lagi nk ttup. mane sempat shoping pom!!tapi dlm xsempat abes jgak gaji ida separuh. haiishh dh kerje ni sume kena tanggung n byr. denagn handbag my mom bernila rm ***..disebabkan itu, handbag ida tertangguh. tapi xpela...bukan selalu pon kan. nasib baik my mom ske beg pilihan ida. tu yang paling penting. jumaat ni 2hb da start kerje. dan 5hb palk kena naik KL...ade meeting kat sane dengan HQ...adoih. ni mls nih..erkk!


-BYE -





please leave ur coment please..=)

Tuesday, August 23, 2011

kekeliruan kecelaruan dan kebencian.






ape itu cemburu??perlu n penting ke cemburu dalam sesuatu perhubungan?ye. ianye sangat penting. cemburu itu jgak membuatkan kite tahu bertapa sayangnye die kat kite. tapi kadang2 cemburu bukan saja berlaku di kalangan orang yang bercinta tetapi jgak berlaku di kalangan golongan orang yang " TAK RETI BASE ". ops sorila klu bahase saya dianggap kuarng ajar di situ tetapi bile dang panas hati ni ape pon boleh jadi right? btway perlu ke seseorang kawan tu cemburu tentang kerjaya orang lain?perlu ke seseorang tu cemburu jika kawannye rapat dengan someone lain?ohhh no!cemburu biarlah bertempat. ni la orang ckp yang CEMBURU BUTA. biasenye dengar CINTA BUTA je. tetapi CEMBURU BUTA ini jgak byk berlaku dikalangan dan golongan manusia zaman sekarang. of cemburu tentang perhubungan cinta cintun tu biase la kan. who care??sape care...but xperlu la ida nk mention crite satu persatu. kerje? dh rutin harian ida tiap2 hari kerje. memg dh mcm tu kan. dn kerje jgak sebahagian dari hidup ida. kini ida kembali sunyi. sebb someone yang jage ida dulu sekarang sbuk sesangat denga projek kerje die yang bertimbun2 n perlu disiapkan sebelum raye. aissshh.. bukan ku xbiase hidup sendiri tapi entah la. kadang2 tu rase mcm sunyi bile die xde nak care about me. di sini dialah yang boleh diharapkan dalam segala hal. nak2 time balik. aisshh. tapi skrg dh xmcm dulu. die kol sekejap. then msj sekejap then trus wat kerje. mcm la xbiase kan? mlm plak die msj n kol sekejap then ngntok trus tidor. argghh lantak ar. xperlu nk pkir pon. sebbnye hubungan xnak mendalam sangat. ari tu die tanye dh dpt lupekan die blum?tapi ida jawab dh dpt lupe dh walaupon hakikatnye blum. kadang kala bodoh btol. orang yang terhegeh2 sush nk syg. tapi yang xnak tu kite sush nk lupe. erkk.. rasenye dh lari dari topik dh crite ida ni kan. hehe. btway ari ni ida nk upload pic ida sepanjang ida kerje kat cimb bank tu. pic die pon ida akan upload. selamat menonton semua. hehe





haa ni depan ofis..depan menara cimb tu la..sempat lagi pos kan?hehe

haa ni plak semua mmber2 rapat la..grace,nabihah n farini!


bestie at cimb !grace n sara

ida n grace..nilah bestie yang paling rapat kat cimb..semua ida kongsi gn die..baik sush n senang..die sentiase ade membantu ida..walaupon die bukan islam tapi ida selesa kawan dengan die..

haisshh sape lak mamat ni?haha !(muke suci giler ! )



ops...terlebih sdah..haha !



saat suka dan duka di negeri orang kite mesti ingt..satu perkare yang ida pegang yang kite kena pndai jage diri sendiri di tempat orang..nk bt sesuatu mesti ingt family..dan paling penting jgn sesekali memalukan fanily kite..kan?hubungan ida dengan dia ni still awal..kitaorang just mengenal hati budi je..xnak mendalam sesangat..sebb sebelum2 ni pon mendalam tapi xde pape jgak..yang adenye hati je merana...so nekadkan dlm diri..." kite hanye mampu merancang...tapi ALLAH yang menentukan segalanya..." " kalau dh jodoh xkemane..."

so chill beb!

P/S : lupe lak nk ucap salam ramadhan n salam aidilfitri sume !:)



-BYE-







please leave ur coment please..=)

Wednesday, August 17, 2011

saya xske kerje!

ho hoi...lagi beberape minit mahu berbuke pose...tapi ida still ssempat untuk meluahkan ape yang terbuku di hati ini...bukan pemalas...sebb xprepared juadah brbuke tapi sume tu dh siap maa!okey...beberape ari ni boleh dikatakan mood x ok la waktu bekerja...adoi!sush laaa mslh cam ni timbul...story nye cam ni...ari isnin baru ni wallance n william dtg...korang mesti tertanye2 siapakah die kan kan?? di org HQ from cimb bank...kirenye manager kepada manager ida la...baru ni die dtg utk ajr care cam ne nk key in sendiri maklumat customer dlm system...so sebb tu die sentiase trun kuantan...btway mase ari isnin tu kitaorang hepy2 jerk...yela...dengan idanye kena puji sebb perfomanve utk system tu bagus...wah wah...berbangga sebentar di situ...dh memg bidang ida IT...of course la kan...aishh btway mase tu jgak diaorang puji yang perfomance department kuantan memeg meningkat naik...bagus sgt2...mase tu bos ida pon ske...keesokan harinye...bos dh pesan awal2 yang tepat 8.45 mesti kena ade ofis...sebb wallance n william blum balik lagi...esok die still gn kitaorang lagi...so...mcm biase...ade yang dengar...ade yang xdengar..sebbnye ade segelintir staff yg xdengar la...adoih!5 orang missing time tu..bukan misiing tapi lewat dtg maa...manager kl da tnye..then my bos coevr la diaorang..tapi manager tu semeh yg bos selalu je cover anak buah...adoi !bos mengamuk giler lpas tu...sebbnye memg terkena ats muke r...ni la pengalaman kerje yang ida lalui paling ngeri kot...fuhh...debor giler2...then lepas tu boh adekan meeting....ape lagi..kena marh la maa...walaupon bos ckp bukan semua....sebahagian sahaje...tapi kitaorang sume kena....kerje pon dh kena ikut procedure...baru ni ida apply cuti....then mcm biase bos trus bagi....sebb bos baik giler la !tapi bile dang kes tu...khamis baru ni bos sruh key in cuti dlm system...bile dang key in dlm system, cnform kena potong gaji ma...sehari rm50..adoi...nk bt cam ne...dah terkena...!huh...dh la ckp psl kerje....tapi serious...nk pergi kerje pon xde semangat dh...aisshh ape nk jadi la kan...esok ida applyy cuti sebb esok ade test JPJ kereta....dh lame blaja kete tapi baru boleh test...so far setakat ni ok je...just ida takut la...takut dengan JPJ esok xlulus...hopefully lulus la kan...sebb kat kuantan dh nk bwk kereta maa....xnak la main motor2 ni...panas!klu esok dh lulus mggu dpan boleh bawak kete dh naik kuantan...takut x takut....tapi kena jgak...dh bosam gile naik bas...aisshh...btway dh nk berbuke dh ni...smbung lain kali la ye?tu pon klu ida rajin la..haha~





-BYE-







please leave ur coment please..=)

Saturday, July 30, 2011

daripadaNYA kita datang..kepadaNYA kita kembali..

tanggal 30/7/2011...satu berita yang amat mengejutkan hatiku apabila ida menerima panggilan yang mengatakan orang yang ida sayang telah pergi untuk selama-lamanya...patutla...2,3, hari ini asyik teringat kat diri dia jep...arwah Siti Hajar bin Idris...she the best i i love her so much...xsgka ape yang ida rasekan btol...xde mood nk crite pape psl ida...out~



-BYE-


please leave ur coment please..=)

Saturday, July 2, 2011

my life so suck !!




hey hey sume...sudah lame rasenye aku enggak ketemu dengan kamu sume...hehehe...tetibe je ckp indon...sebenarnye ida rindu sesangat blog ida ni...yela kan...duk sane asyik kerje then bile balik kerje xleh nk bt pape...aishhh...internet xde kat rumah sewa sane...my life btol2 suck!bosan teramat sangat life kat kuantan nih...pergi keje nesti ade bnde yang mmbuatkn ida marh...balik kerje pon mcm tu jgak...orang kuantan nih bwk kereta or motor ikut ske die jep...mcm jalan ni bapak die yang punye..ops...tapi xsemua la..lpas balik keje mesti xtahu nk bt ape...xde mmber2 yang boleh kluar or lpak sekali sekale...ida gn alom jela yang ade...aku tgok mke ko..ko tgok mke aku..bnde yang same je tiap2 hari ida buat...aiyaa...mcm ni bile la nak maju agaknye...hehe..kerje pon mcm bosan jep....nk try apply kerje lain ar...mcm P.A ke...whatever la yang hnye bekerja di ofis..xperlu nk jupe client or pape...sebut psl client...ade sorang mamat ni slalu kacau ida...ida kenal die pon sebb die nk bt credit card dengan ida...then mase tu la kitaorang jupe...sebb ida nk promote kan credit card nih....dn seperti biasela...klu promote ni mesti r kena bagi nombor phone kan...nnti ade pape mslh berkaitan kredit card boleh trus kol or msj je...tapi mslhnye mamat ni sorang teramatlah baik...baik mcm mane ea...teramat baik la...asyik msj n kol jep...but he dont ask me about credit card...tpi nk kwan jep...mcm en.zaidi ckp yang kite mesti jage hati customer ni...so ida lyn jela ye msj..just ye kol je ida xangkat...mcm2 alasan kot ida bt..untuk elakkan die msj...tapi tetap xleh..contohnye ida xde krdt die topupkan...dn bermacam2 lagila...xerlu kot ida nak mention sume kat sni..ape yang perlu ida bt erk?layan trus or not??>.<
kerje ni mcm2 orang yg ida jupe...sepertinye?mek yan...aiissshh...tapi kate orang kan..dimane2 pon kite berada...yang penting kite kena pndai jage diri n xlupe asal usul kite...cewah tibe2 je...tapi seriously la...rase boring r ckp psl kerje ni.
.sebb xde pape pon yang menarik...so ida xnak ckp psl kerje ni...as a simple...pergi kerje...balik kerje then tido...tu je sehari2 dlm hidup ni...duit gaji pon dh masuk...tapi xmspai sebulan dh nak abes...aiyaakkk...boros sgt ke sy ni??lpas ni dh kena berjimat cermat la nmpknye...tapi duit ni mcm airkan??air pon xabes secepat ni kot ! baru2 ni ida ade kol gn my bestie...naa...die pon citer la psl yamin n someone tuh...someone tuh dh bagitahu yamin yang hubungan kiteorang is zero..so dh dpat tahu tu trkejut jgak..sebb bukan pe...slame ni die xbagi kate ptus...so dh give up...ckupla sekali percaye pada kate2 lelaki yang btol2 100% bagi harapan yang teramat tggi...tapi kitehanye mmpu merancang ALLAH yang tentukan segalanye....bab kate orang cinta zaman kolej memang manis...tapi bile dh sakitnye pon manis jgak..peristiwa itu benar2 memberi kesan kepada diriku as a women...termat mendalam...tapi walau mcm manepon hidup ni mesti diteruskan...kate orang xgne nak menangis pada mnde yang telah berlaku...dan ape yang berlaku terhadap diriku ini biarlah diriku je yang merase kesakitan hari2 hidupku yang ksong tn
pemu...bukan xnak cari cinta lain tapi diriku ini teramat bahagia dengan cinta dia yang dulu...walaupon dlm hati dh give up...walaupon dlam hati ade perasaan benci trhadap kaum dia...tapi jauh di sudut hati ini masih menyimpan perasaan sayang yang sukar untuk ida ungkapkan bahkan untuk ida lupakan...detik silam ida bertemu dengan dirinya dan terlalu mempercayai dirinye...ckuplah sudh ida merase semua itu dlm hidup ni...thanks ALLAH..~







haa ni ofis sy...besar kan?wink wink*



saya seorang pekerja...bukan pelajar !



haa ni time kerje...mase ni ade sale kat kerteh air port..


meja kat ofis...berselerak yakkk !



please leave ur coment please..=)

Saturday, June 25, 2011

hidupku...

hye sume...ape khabar?lame xdengar crite kan??aisshhh...rasenye dh lame ida xupdate blog..yela...kat rumah sewa mane la boleh on9...mlm ni pon on9 sebb skarang ida ade kat tati...esok da exam...kerje2 pon still lagi exam kan?xpela...yg penting ida dapat managekan antara blaja dan kerje...kerje?ok...xla berat sangat...selalu kena jumpe orang...esok 26 hb first gaji masuk...wah wah..sdapnye...tapi trpkse lak kena ambik exam...klu boleh ida nk habiskan gaji pertama dengan family tersayang...tapi mcm2 hal yang kena bt...byr sewa umah..saving account...kena managekan sume tu...anatara kerja kat ofis n rumah...skarang btol2 berdikari...but my mom...always call me...mybe die xtrust kan anak die sendiri kan..btway bile my mom kol slalu cam tu tetibe jerk rindu suasana rumah....mcm2 la perasaan yang berbaur dalam hati ini...sedih...frust...tension dengan kerja lagi...and sometimes i feel wanna resign at cimb bank...dalam hati rase nk blaja..sometimes tu rase jgak nk kerje...nk cari duit sendiri...nak pakai kereta sendiri..nak berdikari...tapi knape lak tibe2 je rase mcm xleh wat sume ni??hidup ni pon rase kosong..KUANTAN...sume orang ckp best duk sana...tapi ida??mcm xde LIFE ar hidup KUANTAN...ida pon xtahu knape...best duk ganu lagi r kot...bangun kul 6.30...mndi n smbhyang..siap2 sume g kerje dalam pkul 7.30..klu time g kerje mesti menyumpah sume...ade je bnde yang xkena...biasela kan..pengguna jalanraya...maisng2 ade kerenah masing2..aisshhh...ape nk jadi la...then dlm 8.45 baru masuk ofis...tapi ida dh smpai ofis dlm kul 8...biase r...merempit kan...klu bwk motor ni memg banyak dugaan...kena pndai bawak r...jalan bukan macm terengganu..jem giler !!dlm kul 6 baru balik kerje..lpas balik kerje, masak then mndi n smbhyang...lpas tu tidor...bosannye LIFE mcm ni...ari2 kena lalui bnde yang same...kena hadapi masalah dengan customer lagi...customer pon bile dh tahu nom kite mulela nak manggatal...aisshh...xlayan kan kena layan...sebb kena jage ati customer...sometimes ida rase mcm job ni not suitable with me la...kadang2 terfikir jgak nk cari kerje lain..tapi xtahu la kat mane kerje tu...btway..pape pon yang penting or dimane pon kite berade, kite mesti kena pndai jaga diri kan??kate orang if kite jage diri, jage batas insyaALLAH xde pape...n to all..pray for me...hopefully i can manage it...matlamat ida...nk lupekan mase lalu..lupekan masa silam...lupekan sume bnde yang boleh melukakan hati ida...focus to work..nk berjaya dlm hidup..i want to prove to all of you...to someone...that i can live without you..bukan kamu sahaje yang boleh hidup tnpa saya..haa...psl someone tu...xkisah awak nk bt sy cam ne pon...bab kate orang jangan mcm timba cari perigi kan??let it go...insyaALLAH...perasaan tu akan hilang...FIGHTING !



skrang tepat2 pkul 10.35...xstudy pon lagi...xtahu la nape xde mood nk study ni...but i must go on...nak result gempak la..A++ gtu....hehe...ni last entry for today...yela kan...mlm ni ade tati boleh la on9...esok dh balik rumah sha...sebb ari isnin ade bke kat kerteh airport...ade sale kat sane...cimb bank kan..hehe...then luse jadual mcm biase...pergi n balik n kerje...aissshh...bilela hidup ni nk bahagia...

p/s: Ya ALLAH Ya Tuhanku...andai die jodohku...kau dekatkanlah hati kami dan kau kuatkanlah cintaku pdannye...andai die bukan tercipta untukku...kau jauhkanlah hati kami dan hilangkanlah rasa cintaku padanye...

perempuan yang baik untuk lelaki yang baik....jika anda mahu suami yang baik maka ubahlah diri anda menjadi baik...:)

what u give u will get back....ape yang kamu bt pasti akan dapat balasannye..dunia ni ade hukum karma...setipa perbuatan kamu pasti ade balasannye...jika tidak berlaku terhadap dirimu, maka akan berlaku terhadap keluaraga dan sanak saudara kamu..:)

ALLAH amat sayangkan hambanye yang bykkan bersabar...cabaran dan dugaan di dunia ini menandakan ALLAH sayangkan kite...usaha, redha dan tawakal...insyaALLAH..:)

kehilangan seseorang yang kite sayang, yang kite cinta itu sume ade hikmahnye...kerana ALLAH mahu memberikan orang yang lebih baik untuk diri kita..


-BYE-







please leave ur coment please..=)

Saturday, June 18, 2011

.....

hye sume...ida xtahu nk ltak tajuk ape untuk entry kali ni...so...ida biarkan kosong jep...speerti kosongnye hati ini...cewah...tibe2 lak mood jiwang kan...wink wink * btway...ari ni dh 18 jun 2011..mcm biase sepatutnye weekend ni ida balik umah...tapi dh mggu lpas ida balik so mggu ni xnak la balik..nk blaja hidup berdikari katekan !!hehe...tapi memandangkan my housemate balik sume so ida plan nk balik umah k.yeni at cheneh, kemaman...sebenarnye kebetulan jgak nk blik umah die...sebb k.yeni msj ajak ida join pertandingan sukaneka dan futsal wanita kat pantai tluk kalong...wah wah...mcm best jep...dhla lame ida xbersukan ni...sejak2 bekerja dan belajar...ade lah dh dkat setahun ida xaktif dlm sukan ni...so ida join la...not bad main futsal ni...ppenat woii...sempuk aku !!sebb kuat sgt berlari...satu lagi mybe sebb lame xbersukan...pagi tu xstreching trus je main..ape pon xboleh !!main ade dlm 10 minit..dan walaupon first time maen futsal tuh, ida berjage jgak sumbatkan gol..wah wah..hebat jgak aku nih !!hehe sebenarnye ida xde topik or something nk crite kat u all sume...( mcm la ko nk dengar crite aku kan?) haha....ida xtahu knape..rase xpenting kot ida nk mentionkan dlm nih...nk crite pape or luahan perasaan dlm nih sebb ida tahu xsume nk ambil tahu psl ida except teman2 rapat...thanks korang...syg korang sume !!btway ade story yang ida nk kongsikan dengan korang sume..semalam..otway nk balik kemaman...ida trpkse tumpangkan kwn ida sebb diaorang nak balik kemaman jgak n k,yeni plak tetibe demam...so xleh nk bt pe la..tapi best jgak..sebb kitaorang sempat tgok wayang...sementara tu tggu motor ida smpai..diaorang atr kat bndr kuantan sebb mase tu ida da ade kat kuantan...tapi mamat tuh yang bawak motor ida...then bile ida siap sign sume..diaorang pon blah...ida pon bwk ar motor tu...tapi asal rase mcm lain je ni??smpai kat parking motor kat megamall tu...ida pon check la kan motor ida tu..tgok2 tayar pancit...ok fine...mamat ni bawak motor aku cam ne ni...mggu lpas baru ida servis..so ida pon biarkan dulu la...sebb ida nk tgok wayang kul 10..3,2,1 cinta,,best giler crite die !!then selesai sudah crite tu ida pon bwak motor tu...cari shell minyak yang berdekatan lah...bukan sorang2 taw...tapi my friends follow me lah !! sy dengan motor...die dengan kereta..thanks all...if korang xde ida pon xtahu ape yang akan terjadi pade ida...so lpas je ida msukkan angin kat tayar motor tu tapi xde pape pon yang berlaku...sebbnye mybe tayar motor ida bocor kot !oh no...skarang ni dh pkul 12 pagi..xkan nk bawak motor slow smpai balik umah??umah ida dhla jalan highway...tapi nak xnak ida terpakse jgak bwak motor tu smpai bbalik....dlm hati berdebar ar jgak kan...sebb dh lewat sesangat untuk balik ke kemaman lagi...tapi alhamdulillah...dlm ku 1 ida smpai umah dengan motor yang xde angin...thanks again to alom n alang !n sori a lot coz menyusahkan korang sume !!




- BYE -


please leave ur coment please..=)

Saturday, June 11, 2011

oh my god...seriously !!saya jeles !! :(


p/s : air mata menemani tidurku..


please leave ur coment please..=)

kuantan ~


hyep sume...to all my friends yang setia mendengar n membace blog ida ni...n stalker2 kat luar tu yang selalu jenguk2 kat page ni ida nk beritahu yang starting 5/6/2011 ida da diiktiraf menjadi rakyat kuantan !cewah ayt xleh blah...ape pon xboleh...boleh tuju lagu?hehe...5/6/2011...pada detik 12 am ida dh 21 tahun!adoi....da tua rupenye...tapi birthday pada ari tu memg xleh blah...sebb besday paling menyedihkan kot..nangis pon ade time tu....mase tu byk sgt problem yang datang mencurah2..its make me pressure la kan...bertolak 4/6 dari terengganu ke kuantan..as usualy, my family la yang hantrkan ida..tapi rumah sewa yang kitaorang nk cari xdpat n xjumpe pon lagi...so kitaorang tangguhkan dulu pencarian kitaorang...err...kitaorang tu sape ea?xperlu la ida nk mention lagi sape yang kitaorang tu..hehe..tepat jam 12 am..ade peristiwa yang membuatkan ida sedih sesangat smpai mengalirkan air mata...menangis teresak2...ye..ida memg cam ni...cept menangis...so what?to my stalker yang xske ida aku xkesah langsung ! btway...peristiwa tu terlalu peribadi utk ida story kat sni...malu sih..hehe...tu first present yang ida terima pada besday ida...thanks a lot la ! n to him...thanks a lot la sebb da lupekan segala2nye tentang sy..termasuk besday sy...awak jugak lupe kan?peristiwa ni membuatkan ida sedar..xperlu nk mengharap pada orang yang dh xsudi..oh no..!! i dont want to remember it again !see...air mata da kluar...so fuck !kenapa ianye amat menyakitkan...sebb tu ida ske dengan dunia kuantan...sebb ida boleh lupekan perasaan fuck ni !!!!!tmpu pada kerje je..lagi best kan?arghh...now im realize that im not important person in your life...tgok fb die tadi ade gmbr aweks woo...die pon dh pndai add aweks2 lain..mybe model kan..oh nO!! full stop talking about that..ianye amat menyakitkan..


cimb bank kuantan...ni la tempat ida mencari rezeki...so far so good..alhamdulillah ok kot...tpi xkena dengan jiwa...gajinye xde la tggi sangat....tapi bolehlah ckup2 makan...ida kerje sebagai officer cimb bank as a credir card advisor...kena jumpe dengan customer la...promote our product n selalu kena cari client....jupe2 orang ni la mlas sangat kan..orang pon kite xkenal lagi..kena sembang kena promote la our product..tetibe jerk mcm nak cari kerje lain...xbest la kerje situ...walaupon gaji berbaloi..adush !! petang jumaat ida dapat satu panggilan dari uniMAS...dan die tanye ida abes blaja bile...die jgak sruh ida tggu surat tawaran dari die...dulu memg ida nk sangat blaja jauh2...sebb mslh yang same la...dh 2 kali berulang kembali...xde kol xde msj..nak hidup dengan dunia dia....ni menyebabkan ida nk merantau jauh..sarawak...
jauhnye! nak stay with this job or nk continue study?klu continue study kat sane means that ida kena berhnti kerjela kan...dengar dari pendapat my friends...naa die ckp yang just go on gn kerje ni...nnti dh dpt degree pon blum tntu kite dpt kerje yang better cam ni...btol jgak tuh...so..ida nk try je cube bt kerje ni...insyaALLAH...nk serubu daya..xnak serubu dalih...mcm biase...kerje bank kan...kat kuantan tuh masuk kerje 8.45-5.45...tapi biase ida masuk 8.30-6.00 petang...ida pergi kerje gn alom...tumpang kereta die...tapi mggu ni ida balik umah dengan bas..die xbalik sebb ade kawan die balik dari kL...nk stay dengan alom kot..nk lepak2...ida nk balik jgak sebb xtahu la..nk duk umah...rindu kat umah kot...hehe...baru seminggu kerje kan??mggu ni ida bwk motor...so g kerje dengan motor jela,...lagi sempoi...tapi mcm biase r...sori to say...bukan ida nk mengate ke orang kuantan...tapi seriously...org kuantan bwk kete memg danger2...signal xpernh nak bagi..sakit hati btol !dlm 15 minit dari rumah sewa ida nk smpai ke bndr...rumah tu ida gn alom je duk sane..mls nk kongsi ramai2...TDR @ taman dato' rashid...tula taman yang ida tinggal sekarang...taman tu dekat dengan highway..kete memg laju2 giler la...hehe...but ida pon boleh bah bwk motor mcm orang kuantan bawak...sy kan org kuantan !!

esok ade test MATH II..sebenarnye ari isnin..boleh je nk mtak cuti dengan bos...tapi ida sengaja nk bt test awal sehari dari awok2 kelas buat...sebb pe...xsggup kot nk tgok mke die...biarlah die pergi slow2 dari ingatanku..die hepy dengan dunia baru as a Photographer..sebenarnye memg xsedia lagi nih...tapi terpakse ar...nk ke xnak memg r cam ni kan...memg kena hadapi jgak walau mcm manepon...okla...dh pkul 9...ida nk berkemas plak...esok dh nak g tati n bertolak ke kuantan...bye sume !


p/s: terima kaseh awak atas segala yang awak buat kat sy...terima kasih kerana awak melupakan sy...terima kasih melupekan besday sy...terime kasih kerana buat saya lebih mnderita...setia saya kat awak...penantian sy kat awak selama sebulan sudh mncukupi....sy dh lepaskan awak hidup dengan dunia awak...terima kasih jgak sebb mmbuatkan sy ANTI untk mengenali lelaki lain...terima kaseh !!

p/s: ida xon9 dh lpas ni...sebb kan dh kerje...so story psl hidup ida korang xkan tahu dh..or mybe lebih baik ida pdamkan saje blog ni...hmm...>.<


please leave ur coment please..=)

Friday, June 3, 2011

last day..~~



hmm...hye sume..lame dh rasenye ida xupdate blog ni...bukan pe...xleh nk update sebb ida demam truk selama 2 hari taw...btway !ari ni ari jumaat...bersamaan 03 jun 2011...lagi 2 hari nk menjelma my birthday...ouh..!so excited...tapi rasenye birthday kali ni xde smbutan dari mane2 pihak...hehe..cewah...ayt boleh blah!esok ida dn family akn berangkat ke kuantan utk cari rumah sewa ida la..yela...kan dh kerje kat sane..byk jgak ida survey mane2 tempt yg nak disewa..tempt yang pertama ida survey kat mr. loh..kat jalan haji ahmad...dengar kate byk mak nyah kat lorong tu...tapi yg keistimewaanye dekat dengan tempat kerja ida la...huhu...tapi mhl kot rumah tu...dlm 600 sebulan maa...wa...sebut je tuan rumah cina ni kan,takut jgak ni...bukan ape...kan bile tanye.."tauke, kiblat kat mane?" silapnye die tnjuk kubur cina mampos aku..haha... btway..ida xhope mane pon kat rumah tu...but i find another home at taman indera mahkota..15 minit ke bndr...hehe...tapi ida ade jgak survey klu sewa bilik rm150.00 klu sewa rumah double la...rm300 sorang..mcm mhl je kan?sebbnye klu sorang rm300..so klu 2 orang n 3 orang cam ne?hmm...xpela...hal ida bincang esok la gn tauke2 rumah sekalian...hehehe...ok...ari ni aktiviti ida xdela byk sgt..mkn tido n mkn tido..alhamdulillah...demam n batuk n selsema beransur pulih..tapi hidung ida gelupas..tidakk !! mcm mane la nk g kerje nnti...adoi! mlm ni si azizi n family datang rumah utk meminang k.sue...wah wah...sume dh nk kawen...tinggl ida sorang jela anak dara kat rumah tu..huhuhu...

mohd shahrul nizam bin sapar @ sapari...panjgang kan name die?hehe...die ni bukan kekasih ida...bukan ida jatuh hati n cinta kat die..tapi die rakan sekerje...hubungan kitaorang setakat pegawai n pekerja je...kadang2 die sruh ida bt kerje..yela..die kan pegawai..ida lak hnye la plajar praktikal...ape yg die sruh bt, ida bt..lpas parktikal kitaorang dh jarang berhubung..ade jgak die msj ida tapi jarang2 la sangat...bukan jarang tapi skali tu je die msj...al maklumlah..die pkai nom maxis...semalam ade someone msj ida..mcm kenal je dengan care die msj tu...tapi ida xblas plak sebb tu nombor yang ida xkenl..lame tu baru ida bls...die pon bls la en. shahrul...terkejut jgak..pe hal mamat ni tibe2 nk msj aku?btway...ida bls la...kitaorang pon msj la smpai mlm ni...lmbt sikit ida blas die miscoll...so ida layan jela...sebb bosan !hehe...xde r...sebb die kawan...semate2 kawan..walaupon nmpk cam die..............esok oh esok...selamatknlah perjalanku pergi dan balik...berebr jgak perasaan ni...alam pekerjaan n alam belajar tu kan lain...hoefully i can throught it...FIGHTING !




hee...ni tibe2 je mood bertukar..rindu la kat dye..haha...ngok ngek!die ade rindu ko ke?die sayang C die lagi la dari ko! hahaha...


xpe...sy pon syg si A ni..jom layan pic dye...ape yang membuatkan ida interest sgt kat die bukan sebb kulitnye...sebb kulit die putih...tapi sebbkan senyumannye yang mmbuatkan ida fall in love with him...(gedixx kan?) =)



haa...ni baru senyum sikit...korang mesti trpikat kan?=)



ni trademark die..MANTAPP..klu die nk kluarkan ayt tu mesti die bt gaya cam ni...



ko serius pehal azri?haha




mantapp sekali lagi!



ni time konsert pertama kot...ida pon lupe la !



haa...hnsem kan die senyum??bisa cair hati gue dong !!


-BYE-










please leave ur coment please..=)

Tuesday, May 31, 2011

fever ~


hai sume...today miss pink nak kongsi satu berita gembira..gembira ke?hehe...ok..satu berita gembira n satu berita sedih..nak dengar yang mane satu ni??ok2..ida crite pasal berita sedih k...sedih nye...ida sakit tekak, selsema n demam plak...kepale pon pening2 lalat je...sakit mcm dlm otak or..xlarat sesangat..atau sebb pose??xmgkin lah !!ari ni ida g klas for the last time...sempat jgak menjeling kat die bt kali terakhir..tapi die mcm xkisah je?sesekali bertentang mata tadi rase lain la plak..xtahu rase nape..yg penting bukan mcm perasaan dulu yg selalu mncul..ahh! whatever !!ari ni pon pergi klas xmekap mane pon...xde mood sebb demam kot..demam n pose plak tu..huhu..dan ari ni ida balik rumah naik bas kul 12...smpai kat terengganu dlm pkul 3 lebih cam tu r...mcm biase r ida gn si kentut kuat...mane2 je die asyik kentut je..hahaha...ops...sori ye ngumpaty kamoo...jgn marah..love u !!hehe..smpai je kul 3 lebih kat bndr tu kitaorang g MEDICAL check up kat klinik aisyah,...company sruh medical check up ari ni jgak...dengan beg yang berat..nasib ayh kamoo smpai awal...so kitaorang g gn ayah si kentut kuat..hehe..lpas die check sume la...air kencing,prut,dada,tekak,mata,berat badan..byk lagi die sbuk tapi xkan nak bagitahu sume kot..nnti ko ckp aku ngade lak !!haaiissshh...sebut psl berat badan..adoi !!ops...athoi!!heheh..menurun lagi la...xske r berat badan menurut...nk HOT kan body cam ne klu berat badan menutun nih !bukan senang nak naikkan berat badan..dulu ade r 54kg...skrang dh 51 kg..xkan sebb ida pose kot jadi trun??mustahil mustahil...lagipon xde kaitan nye dengan pose...kelmaren ade test MATH 2...best giler jawab soalan die...tpi btol ke x ida xtahu..haha...kiri kanan semua tiru ida...xkisah ponn sume tu...sedang asyik kusyuk menjawab soalan tibe2 ade pggilan dari CIMB bank...ckp nk sruh ida masuk kerje...mggu dpan dh kena start kerje dh...adoi...ikutkan hati memang da fedup kerje tu sebb wait for a long time...so ida tekad dlm hati nk smbung degree at TATI je...senang pon senang lpas tu baru pkirkan kerje...dh rezeki dpan mate xkan nk toolak kot? lagipon mama sruh kerje dulu...cari duit utk byr mara dulu separuh...tapi seriously...dlm kepale otak ida ni..nk kerje sebb nk beli kereta SWIFT..wow...





smart lol !!nak3...hehe....nak kereta tapi lesen L baru ade..berangan btol la minah ni kan !! ade aku kesah??ok2..stop..sebut plak pasal lesen..lesen motor esok dh test JPJ...waa...berdebar dh ni...dengan demamnye...xtahu la mcm mane esok....usaha, redha dan tawakal jela kan...mtak2 lulus la...dengan pening kepale memikirkan rumah sewa lagi...k cari mane la rumah sewa kat kuantan tuh...kemungkinan mama nk atr cari rumah sewa ari sbtu kot...so straight duk kuantan n sesuaikan diri dulu...n berita gembiranye ida dpt jgka pjuk mama nk bawa motor bt ulang alik dari tempat kerje..mle2 mama memeg berkeras xnak bagi..tapi bile pjuk2 ari ni..alhamdulillah..mama bagi..thanks mama...sayang kamoo.!! ok la...ida pening nk taip byk2 ni...esok kena bangun awal plak..terase pening sangat2 kepale ni...berat sangat2...hmm...nk try tido la! good nite sume...

Selamat malam CHenTa~



-BYE-






please leave ur coment please..=)

Wednesday, May 25, 2011

masa depan oh masa depan..^_*







aii...skrang ni plan mase dpan xtahu la nk bt pe..nk smbung study or kerje??dalam hati memeg nk kerje..tapi kerje yang xde skrg ni nk ambik ida sebagai pekerja..huhu...sebut psl kerje...tggu punye tggu da fedup dh...mls dhla nk berharap lagi....baru ni surat tawaran sari TATI smpai kat umah...adoi ~! TATI lagi....tapi my mum sruh smbung kat TATI je...sebb nye senang klu ade pape yg berlaku....dan hnye TATI je yg lyk menerima ida smbung blaja kot..hahaha...

sebut psl kerje...baru2 ni ade terima panggilan dari bos kat situ..die ckp die approve ida bekerja...just tggu HQ ( ibu pejabat ) kol n interview
skali lagi...ok...kat situ nmpk sudh pluang utk ida kerje memg terbuka luas...klu bos kat sana dh fall in luv with me...kemungkinan dh 80% dapt dh kerje tuh....so hepy la kan...seminngu tggu HQ tetap xkol2....ok..mase tu ida memeg fedup dh...xde rezeki la tu..tup tup jumaat tu die kol...interview gn orang kat ibu pejabat tu la kan...arghhh lega la kat situ...bile ditanye bile masuk kerje die ckp die akan inform balik bile masuk kerje...skrg ni ida masih menunggu...tapi ida xnak la jadi mcm perumpamaan yang dikejar xdapat, yang dikendong berciciran...biile bagitahu psl ni kat my mom pon ckp...xpel.a...ade rezeki ade la tuh...try la dftr je kat tati tuh....mybe da tersurat yg ida kena smbung blaja lagi..huhu...sebenarnye memg xnak smbung TATI ni..tapi bile dh ade geng kacip yang smbung jgak...ALONG so, ida teruuskan dengan blaja kat tati...kawan2 sume doakan ida success ye...ida xnak dh main2 mcm DIPLOMA dulu...asyik main2 je kuat...xnak pkirkan mnde lain pon..just blaja blaja n blaja...insyaALLAH...kate orang nak seribu daya...xnak seribu dalih right??'


teringin sgt pkai cam ni nk g kerje...boleh?huhu !



- BYE -






please leave ur coment please..=)

Thursday, May 19, 2011

xperlu nk berharap pada sesuatu yang blum pasti...~



wink wink...lame rasenye ida xupdate entry terbaru,...sorila pada yg xske coletah ida kat blog ni....xpyahla korang nak bace klu xske...tapi klu boleh bacela dulu...hehe...ok firstly ida ade seminggu kat tatiuc....nak bt ape lagi klu xblaja kan..ops....orang lain da abes tapi sy ttap dengan tugasan saya seorang pelajar....alhamdulillah..baru ni sy dpt reslut praktikal....3.7...sebenarnye ida agak kecewa...sebb ida bertungkus lumus untuk mendapat 4.00...tapi hampeh...tetap xdpt...xtahu la ape yg xkena...mybe tu bukan rezeki ida kot...ida redha walaupon ade sedikit kekecewaan dalam hati ini....ape yg penting kite da USAHA, REDHA, dan TAWAKAL...da mcm tu dpt sepatutnye bersyukur la kan??hmm....xbaek btol...biase la manusia....dpt betis nak peha...ade je slalu xpuas hati or xckup...selalu je nk lebih..aishhh...>.<

ari ni mcm biase...19.05.2011========> segugut...arggghhh...paling terseksa terjadi time tgok wayang, jalan2 gn si ammar, paih, sha...dan bile nak naik bas kul 6 rasenye xleh nak bangun trus...adoi....malas la nk ckp pasal segugut yg xabes2 ni...



dan pada waktu ida dalam bas dpt berita yang kurang menyenangkan n sekaligus mmbuatkan diri ida btol2 kecewa...wanna cry pon ade tapi xperlu kot...sebab semua yang terjadi mesti ade hikmahnye kan???korang tahu pasal ape??pkwe??eh eh...bukanlah !! klu asal sedih je mesti orang ingat gaduk gn pkwe...tpi ida x ok ! ida kecewa n sedih sebb mnde yang hmpir2 jadi pasti tapi akhirnye xpasti....so...ida berhenti berharap..sebb lpas die kol memg berharap sgt2...hepy sesangat....tapi xsemua yang kita impikan jadi btol kan??i hope that....opss...xnak berharap lagi....lagi ida berharap lagi ida kecewa...dhla nak bt cam ne..xde rezeki dan mybe ida xsesuai kot berada di tempat itu...





moral of the story : xperlu nk berharap pada sesuatu yang blum pasti jadi milik kita...kerna bile kite tidak dapat memilikinye, kite akan terus kecewa dan kecewa....

- BYE -





please leave ur coment please..=)

Friday, May 13, 2011

merajuk??xperlu kot !




today ade berita gembira yg perlu aku kongsikan bersame dengan orang terpenting dalam hidupku...ok xnak crite ! ida sebak okeh !! jom kite tgok kenape wanita perlu merajuk?? dan kadang2 hati wanita merajuk pon mcm xmerajuk jgak...sebb diri sendiri yang akan memujuk hati ini...ini bukan ida buat sendiri....bukan reka....tpi ida tibe2 je nak bace artikel dalam internet kenapa wanita ni suke sangat merajuk...dan ida perlu tahu sebb ida pon wanita...mcm yg ida alami malam ini.....





okeh....firstly dikatakan sikap lelaki yang tidak peka dengan kehendak dan keperluan wanita antara punca yang boleh menimbulkan ketegangan dalam sesuatu perhubungan....but kate lelaki...eleh...perasaan die je...aku ni??xde perasaan ke??xnak semua pon nak ikut die !!tapi xsalah klu anda btol2 sygkan wanita itu...cinta kan satu pengorbanan....

secondly, perbezaan pendapat yang boleh menyebabkan hal ini berlaku...oh bagi pendapat ida, perbezaan pendapat ni menyebabkan kite boleh mencari keserasian antara kite dan pasangan....yela...ko kate tu..aku kate ni....last2 kite tahu yg die jenis cam ni.....die pon tahu kite jenis cam tu....so..i think its better la klu ade perbezaan pendapat...xsemua orang yang ade satu pendapat je...

ok....yang ketiga lak...wanita sering dikaitkan u
nsur sensitiviti yang berkaitan emosi..memg la wanita ni dilahirkan ade perasaan yang begitu sensitif.....die mudah sangat tersentuh dan terasa...sebab tu ALLAH ciptakan wanita....lain la lelaki...keras...xsensitif...sebab hidup berpasangan ni kan saling melengkapi...so xperlu kot nak huraikan nape ko ni lembik sangat??asyik nangis je...rimas aku !!aii..mak ko dulu pon menangis jgak...aissshhh....pham la sikit perasaan wanita weyh !

ok yang ni plak disebabkan wanita kurang stabil dan lemah...maybe ni time period kot..yela...emosi xtentu la beb....diaorang lebih cenderung bersikap suka marah marah, majna xkena tempat, suke manengis xtentu pasal, naik angin dan macam2 lagi la....itulah menyebabbkan wanita jadi merajuk dan makan hati...aisshh..

ok...tu je kot ida nk kongsikan...cemburu..merajuk..manangis memang da sifat semulajadi wanita...lelaki just perlu pujuk je...jangan lah bila wanita merajuk, kite plak yg tnjukkan ego...ye...lelaki memeg ego....tapi ida nk mentionkan ego ego r jgak....jgn smapi orang yanag anda syg iaitu insan yang bernama wanita tawar hari or pergi mase tu baru anda akan hargai die....sebb manusia ni...bile sesuatu tu dh xde baru hargai..baru rase kehilangannye...

so....pasangan bercinta...ape maksud pasangan bercinta??tempoh perkenalan untuk mengenal hati budi masing2....cari keserasian....bukan bercinta atas sekadar name....(~~)





- Bye -







please leave ur coment please..=)

Wednesday, May 11, 2011

malam yang sepi..






hohoiiii....kurus??ape mknanye kurus??anda tahu what the means of kurus??kurus tu
maknanye tidak gemok...tapi klu kurus boleh jadi model kan??wink wink...tapi xsemua org suke kurus...biaselah adat kehidupan...ade je yg xpuas hati...same with me...bile kawan2 tgur..."eh2...makin kurus la..." dan ade yg tgur..."kurus sgt udoh jgak ! " wah wah....thanks la....ida jadikan itu sebagai kate2 pembakar semangat utk gemokkan sikit bdan ni..bukan byk taw...sikit jep..!!bagi terlalu kurus ni memg xcntik....bile ida tgok someone
yg kurus...xkire la kat mane2 je yg jumpe orang yg terlalu kurus...nak2 bagi kaum wanita....mesti terdetik dalam hati ni..."eh2 aku cam ni ke??" timbullah rase bimbang..mesti xcantik kan??haiii...astarfirullahalazim.. ciptaan ALLAH sumenye indah...dan ida bersyukur sesangat....tpi xske la bile orang ckp ida ni kurus...klu nk dibandingkan dulu ida lagi kurus taw...
.



haa....ni perbezaan antara kurus dengan gemoxx...kurus pon salah...gemoxx pon salah jgak kan??so the conclusionnnye bersyukur je gn ape yg ade....asalakn jgn kurus cam ni sdah...






erkkkk.....ade ke yg kurus cam ni??hhehehehe......



heheh...klu mcm patung ni kurus jgak kan??tapi comey je.. !



oit2....ni gmbr real ida...kurus??


dulu berat bdan 49 kg...teramatlah kurus sebab ida kan tggi...so klu kurus sgt memg nmpk pelik n xlawa la....dengan berkat usaha mkn byk sesangat, Alhamdulillah....berat ida skrang mantain 54kg....tpi my target nk 55kg taw....hehehehe...kurus lagi ke kwn2??

bye-




please leave ur coment please..=)

Tuesday, May 10, 2011

ALLAH xkan menguji hambanye di luar kemampuannye..



hye sume...shat ke??ari ni ari selasa 10/5/2011...dan ari ni jgak genap 1 year 1 month and i days kami bersama...alhamdulillah....rintangan dan halangan dapat kami tempuhi sepanjang 1 tahun ini...dan hope2 akan berkekalan di hari2 yang mendatang.....

ok...actually ida nk story that make me very sad tod
ays......mybe bukan satu kot....hehhehe...jgn marah ye sume...xnak dengar just leave k...xpkse pon..


first story....

ida sedih sesangat sebab my grandmother sakit...:( lame dh penyakit nenek ida tu...tapi semakin hari semakin bad lor....dan ida balik kampung baru2 ni memeg terkejut giler r tgok keadaan nenek ida....sebak + nangis pon ade....kawan2 sume...ida nk mtak tlong korang doakan supaye nenek ida cept sembuh....die yang menjaga ida dari ida pantang lagi taw...ida syg sangat2 kat die...die menghidap penyakit kalenjar..kanser....doc
suggested that my grandmother go to kubang kerian for the treatment but sorg pon xleh nk atr..sebb anak die masing2 sbuk kerje...mama plak nk g cam ne dengan keadaan cekmat yg uzur tu...klulah ida da pndai drive..ade kereta sume ida tentu hntr nenek ida kat sane...sori nenek...tapi kitaorang berubat menggunakan rawata
n kampung...dengar kate rawatan die boleh thank jugak...2 mggu lagi nenek ida akan dibedah oleh ustaz ape entah...insyaALLAH kalu diizinakan ALLAH nenek ida akan sembuh....hopefully.....




ni bengkak nenek ida yg kemerahan dan semakin membesar...

nenek....cepatla sembuh....=(

second story...

petg ni ida pergi ke GANDA....u know what is GANDA??institut memandu malaysia la....ari ni ida nak abeskan lagi 5 hours to complete dan ambik test JPJ....amat lame 5 jan tu kan??ida paling xske blaja motor...sebb mnde tu same je ida bt...malas yg amat....tapi trpkse kena abeskan jgak...hmmm nak ke xnak ida kena bt jgak kan??xleh nak ejas dh gn cikgu sume....boring jgak klu ari2 bt bnde same ni...lain la kereta...ida ske bwk kereta...hik3....ari ni ida da complete 2 jam..lagi 3 jam utk complete kan sume tu....ida nk bt mggu dpan la plak sebb nk tggu duit mara baru boleh smbung lesen P...kena byr lagi dlm 400 kot...lpas ni xleh nak bros2 dh..:P lpas balik dari GANDA tu ida smbhyg n trus tido...penatlah...ari ni plak cuaca amat panas....bagun jje tido mama kejut sebb da petg...ida pon bangun dengan mke malas yg amat..ngantokla mama !!
then mama pon ckp yg my sis tell him that ida duk tati dipengaruhi kawan2 je....ni nk kerje kat kuantan...klu duk KL lagi giler r jadi...hmm....terkejut giler...fine..dlm diam2 ko ngumpat aku ea...die ckp plak psl ida repeat math ni mesti mtak duit gn mama...ade aku kesah??yg ko dulu mtak gn mama rm550 xde pon ida bising???yg ko dulu desak mama nak beli motor xde pon aku bantah??ko nak pape xde pon aku bantah??aku xmtak pon lagi tapi ko da ngumpat kat aku depan mama....ida xtahu nape ye xpuas hati sgt gn ida....sakit hati sangat....ida bangun trus g mndi..mcm biasela...dlm tndas tempat ida mencurahkan air mata...sedih sesangat...xkan ida nak mcm die kepit gn pkwe 24 jam??dulu time ko blaja kat tati ko kepit gn lias je 24 jam....aku hepy gn kawan2 aku...aku hepy kluar habiskan mase gn kawan2 aku...ko ckp aku terpengaruh kwn gn bdak xbaik??ko tu baik sgt??sori....stop here....xleh nk truskan lagi....


crying...:(




please leave ur coment please..=)

Saturday, May 7, 2011

sakit hati+geram+benci




hmm...ari ni 7hb mei...esok dh start short sem...tapi ida??still kat umah tgh layan konsert akademi fantasia...malas btol nk g tati...xtahu la knape...tgh tgok konsert ni...tibe2 diganggu oleh mama yg still bleber kat ida psl motor yg lame xpanskan motor tuh...xgne memg ar...nk pans gne....ida ckp kat mama esok ida panas r...then tibe2 ade lak suare sengau yg menyampuk....bt perbandingan yg kononye die dulu gne motor jage molek la...panas skmo...basuh skmo..ye ke??xde maknanye basuh skmo..xprnh pon ida tgok die basuh...elleh....ckp dpan mama nak mapuh ida...ida pon lwn...bkpe nk bezakan ida gn die nye??ye..memg ida agak biadap sikit !!tapi ida ade perasaan jgak...die ckp kat mama yg ida ni jauh lebih buruk dari die...harap mama je xtahu...nape???geramnye...!!klu bab nak lawan2 ni memg ida akan lwan..tapi akan kalah...org lain tgok konsert hepy tapi ida tgok konsert dlm keadaan sedih...kadang2 ida impikan kakak yg leh bekap time ida wat salah...tpi diesebabkan kesalahan ni jadi besar...

dulu time pape pon klu mama mrh die skmo ida yg bekap...ida sedih sesangat....duk umah tension...hope ida dpt kerje tuh....n ida paling pgang kate2 nye..."alahai..nak tgok je mu tu sejauh mane...."
fine...i will prove to you that ida boleh pergi jauh dari kamoo....kamoo kan skrg sbuk nak kawen??so just go on..!!

p/s : mamnusia ni xsempurna...ida paling anti org yg banding2kan ida...ida ade perasaan...yg terlalu mudah utk terasa dan mengalirkan air mata...plez jgn ungkit kisah lalu...!!!!!!!






with my bestfreind sha...luv u !



please leave ur coment please..=)

Friday, May 6, 2011

teruskanlah ^_*

pernahkah kau bicara...
tapi x didengar...
x dianggap..
sama sekali...

benarkah kau x salah...
tapi di salahkan...
xdiberi...
kesempatan....

ku hidup dengan siapa...
ku xtahu kau siapa...
kau kekasihku tapi orang lain bagiku....

kau dengan dirimu saja...
kau dengan duniamu saja...
teruskanlah...
teruskanlah...
kau begitu...

kau xbutuh diriku...
aku patung bagimu...
cinta bukan....
kebutuhanmu...

ku hidup dengan siapa...
ku xtahu kau siapa...
kau kekasihku tapi orang lain bagiku...

kau dengan dirimu saja...
kau dengan duniamu saja...
TERUSKANLAH...
TERUSKANLAH...
KAU BEGITU.....

KAU DENGAN DIRIMU SAJA...
KAU DENGAN DUNIAMU SAJA...
TERUSKANLAH..
TERUSKANLAH...
KAU BEGITU...T____T


please leave ur coment please..=)

Saturday, April 30, 2011

malang oh malang...

haiii sume..ape khabar??sihat??ida sihat2 jep...alhamdulillah...ok..ari ni ari ahd...pagi yg begitu indah...mybe xpagi dh kot sebb ida slalu bangun tengah hari...hik3...anak dara ape la mcm ni nih !! aissshhh..ade aku kesah??hehehhe...kelmarin ade BBQ kat pntai kelulut bersama dgn kawan2 yg praktikal kat risda tuh....seronok memg seronok tapi balanye ade jgak...bab kate orang ramai..bala2....huhu....pagi tu ida g baiki motor yg tayarnye bocor tuh !!xdang nk baiki mggu lpas sebb ida g tati la....xsempat langsum !!then ida baiki ar kelmarin...bwk motor tuh gn tayar yg bocor...ramai jgak org yg tgur...huhu....smpai kat kedai ida selali pergi tu namenye kedai ape entah....tpi ida selalu pergi services motor kat kdai tu tapi kedai tu ttup...so...terpkse r mmbawa diri ke kedai yg xbiase ida pergi pon....sebenarnye takut r jgak sebb kedai baiki motor...guane sgt kan...aduh..bala2...tapi terpkse jgak ida keraskan hati n kaki ni pergi ditemani kwan ida yg bernama isma...kredit to isma sebb tlong ida follow ke kedai tuh....smpai kat kdai tu...kdai tu name awie motor...ida xckp pon die da tahu yg tyr bocor..w.ah..hebat kan???hebat apendenye...da nmpk sgt tyr ida bocor...hihihihi....kedai tu ramai jgak org...so, kena tggu giliran lh nmpknye...ehehhehe

xpela..nk bt cam ne...da memg cam tu kan adtnye...so ida tggu la gn isma ni...nmpk doh ade sorg laki yg baiki motor ni mcm gatal2 jerk...erkkk...geli seh !!mamat ni pon baiki la motor ida nih!! tukar tiub tayar sume...tukar minyak hitam n gear...dlm pda waktu same die tnye ida mcm2...mcm2 soklan...then ida jwab biase je...die tnye name...dan ape jwapan ida??ehhehe...my name is tijah....ehehhe...diaorang percaye beb..!!klakor sgguh la...hehhehe...

ok...sesudah motor ida tu siap...die pon ckp la harganye....dan mamat ni ckp klu awak cium sy,xyah byr taw...dan ida pon ckp...daripada sy cium awak, baik sy byr...rela byr lagi la beb !! mamat nih ckp hrge 28...wah wah..murahnye !! then ida pon bagi la duit rm50...die pon ambik tapi mcm nk sntuh tangan ida...ambik kesempatan la...benci la mamamt nih !!ingat ida ni prempuan ape nk sentuh2 gtu??ida geram n marah r die...mamat ni sengeh je...buat mke poyo dier..geram !! ida pon ambik la duit balance yg die ltak atas kerusi...time ida nk ambik duit tu die pon sekali lagi ambik kesempatan nak pgang tgn ida...eeeiii...nasib dang sempat mengelak...lpas tu ida pon nk balik...ida bagun ar dari kerusi tu...mamat ni tnpe segan n malu ckp...sy ske r tgok mke awak...body awak...come...awak nk sy x??bongop2...tu jawapan sy...die terkejut kot ida ckp cam tu..rasekan !!

then bile ida naik motor tu...ye pgang n pkse ida bagi no fon...bongop2 la...mamamt ni ckp klu xbgi no fon name fb pon da ckup...ida ckp name fb ida "IDA PINK" name fb lame...eheheh...cari la klu dpt..lpas tu baru die lpaskan ida dari pgang motor tu...


moral of the story: lain kali xnak pergi kdai lain selain dari kdai yg ida biase pergi kedai yg lain selain dari kedai yg ida biase pergi tuh !!

ok la....ida nak g bndr jap..bye sume !!


please leave ur coment please..=)

Tuesday, April 12, 2011

pulau oh pulau ^_^



hai sume...ape khabar??wah wah...seronok ye kamoo....sy pon seronok jgak..:D aduh...ida xleh nak naip sgt sebb tgn sakit maen badminton petg tadi...best lor main badminton...esok nak main lagi boleh??:D tapi klu main netball lgi best kan...ehehehhe...ok mcm2 da kjadian berlaku kat ida...ade suke..ade tawa dan air mata....dlm kite suka....ade duka....padahal pada waktu tu kite bersuka ria bersama2 kawan2...dengan si kabel pink....tpi dlm ske sekelip mate berubah duka...dan sekelip mata jge air mata ida mngalir...nak tahu crite ape??i remember the date...mase tu 8.4.2011 at Kapas Island....critenye bermula begini....pda satu malam....

"""""
"
""
""
""''
tup tup....message receive from k.sue 2 ====> open ===>Loading ==> da, mg ade mane...mokcik kate mg jalan gn org laki kat johor bapok besor tup teeettt....<<<===
hah??biar btol..bile mase lak aku g johor...then ida pon calling2 my older sis...k.long....she said
******
*
dont wory...im trust u...arghh..lega !!my mum pon trust me gak...tapi maruah beb !!nak ltak mane mke??sy prempuan..mestilah kena jage maruah...!!abes sekampung tahu...adoi...malu btol...nak marah tpi ida still hormatkan die sebagai mak saudare yg paling alim..alim ke klu fitnah mcm tu??rasenye x perlu nak dikategorikamn alim kot...sori ye klu kasar bahasa..tpi ida nak bagitahu kat die SO F**K!!!!
okla....xnak da sedih2....jom story cam ne percutian ida nak g pulau tu...nak dg x?? hehehe...ok..ida sengaja kot pilih mggu tersebut...sebabnye...09.04.2011 its very important date for me...detik tu nak jiwang sorang2 je kat pntai..xnak sedih2 juz wanna be fun keyh... ida,alom,alang dan si maca....sape maca??si faiz nadji yang mkn byk..ops...sori alom..ngate kat pkwe kamoo plak...NgeeEE~~
tepat jam 4.30 petang..ida n sume yang terlibat a.k.a alom,alang,isma n faiz naik bot....wah....first time naik bot ni....eh2...first time ke??not sure la !!heheheh....
::::
:
:
:




ni gmbr ida time duki ats bot tu....asal mke ida c am tu??hhehehhehe...then dlm kul 5 kitaorang smpai kat pulau kapas..wah..smpai jerk trus g jalan2 pusing pulau..g cari kayu api untk BBQ mlm ni....and then..lpas cari kayu api,kitaorang pon g mndi mnde la plak..best woo mndi laut...syok!! mlm tu kitaorang g karoeke....wink wink...amat best lor.....sejam rm50.00 saje....sebenarnye rm80.00 sejam tapi kami dpt diskaun....nak tgok gmbr??xleh2...ehehhehe....lpas karok kitaorang pon tido sebb esok bangun kul 10...nak g snowkeling..mase yg ku tggu2...ehehhehe...
""
""
"
"
pukul 8 da bangun n mndi..siap2 mkn sume...ehehehhe....ari ni naryan yg mask..ops...naryan tu sape??haaa...korang mesti xtahu..naryan tu pekerja resort tu..die jage resort tu..tpi die baik dong !!ida mls nk ckp byk..ni pic ida upload sepanjang kitaorang ade kat pulau kapas...
"
""
"


ok..smpai di sini sajalah nmpknye....ade mase kite jumpe lagi !:D


please leave ur coment please..=)

Saturday, March 26, 2011

hai sume...shat??lame xdgr crite kan....n lame jgak ida xbercerita..sebenarnye ida mls nak taip2 ni....hahahaha...lagipon xde modd lor...hehehhe...tup tap tup tap...pejam celik pejam celik ari ni da 26.3.2011...semakin hari semakin hampir dgn penamatan praktikal...aisshhh....syg plak nk tinggl awok2 risda tu...da kawan n rapat memg la syg kan??sek2 tu plan nk g pulau kapas nnti...tapi memandangkan cuaca cam ni....xtahu la jadi ke x g pulau kapas tu...huhu...mcm2 plan da..klu xjadi g pulau kapas mybe g gambang n khemah kat cherating...ish3...ida on n ikut jew...eheheh...

xde pape ida nk crite...n ida pon xtahu nk crite ape...mcm2 kisah tawa n duka berlaku sepanjang hidup kite ni kan??xde kawan yg boleh luah n dgrkan mslh...tapi ida ade ALLAH yg sebtiase disisi ida...and alhamdulillah...mslh tu semakin lame semakin hilang...kadang2 kite da bt yg terbaik utk diri kita...jadi kawan yg terbaik...tapi ade je yg xkena sebb kita bukanlh PERFECT untuk menjadi terbaik dari yg terbaik...buat ape nk h
ipokrit.just be yourself ok..

gerun n serun dengan dunia zaman skrg....cerai..cerai..cerai...aiii...bahaye btol..terase takut plak...tapi tu sume kuasa ALLAH kan...bertemu dan berpisah memg adat kehidupan....bab kate org tua2....perempuan yang baik utk lelaki yg baek.
..insyaALLAH..jika kita baik..ALLAH akan pertemukan kite dengan lelaki yg baik....lmbat dan cpet je...

mood for today: amatla sakit prut....knape??alahaaiii...perempuan..biasela kan...bt2 xtahu plak!!
ok...bagi wanita yg diluar sana tu ida nk kongsikan tips
2 yg boleh kite amalkan mase segugut..

Campurkan serbuk lada hitam dan halia yang telah ditumbuk. Pastikan kuantiti kandungan kedua-duanya adalah sama. Bagi memudahkan cara, letakkan ramuan itu tadi di dalam kapsul kosong agar mudah di makan. Untuk lebih berkesan, ambil dua biji kapsul setiap kali makan, sehari dua kapsul.


pndai ida nasiht kan??tpi nk try???OMG...biar xpon..hehe...kawan2 sana cubela ye..;)



please leave ur coment please..=)